miercuri

Bune de vazut!

Zi libera ... plina de gri ... si transparenta ... dar si de culoare ... in care te uiti la portrete ... si apoi faci mancare ... Te uiti in zare ... si te gandesti cati ani ai lasat in urma ... si iti dai seama de realitate, facultate ... dar intai te joci putin ... Si auzi ceasul ... e timpul sa mergi la munca...

Sondaj

Hmmmm.... lumea nu m-a dezamagit :D..... sentimentele totusi sunt mai importante decat banii.... nu ma asteptam la asta.... si totusi, daca ne gandim mai bine, e criza si poate de aia nu se mai cauta banii pentru ca nu sunt :D
sentimentele: 60% banii: 40%

Totul despre Pesti

Am hotarat.... nu ca ar fi vreo decizie foarte importanta... mai bine spus m-am gandit ca ar fi bine sa culeg de ici de colo, totul despre zodia Pesti, zodia mea.... din simplul motiv ca multe lucruri din ce e scris ma caracterizeaza si e mai usor pentru a ma cunoaste mai bine, nu eu pe mine, ci voi pe mine.... astfel nu sunt nevoita sa-mi fac descrierea, care oricum nu e relevanta.... pentru ca nu parerea despre sine conteaza, ci parerea celor din jur, dar nu a tuturor..... prea putini ma cunosc cum sunt, ii numar pe degete, restul au doar impresii.... dar cum in ultima vreme ma ghidez dupa "NU JUDECA PENTRU A NU FI JUDECAT", prefer sa nu comentez nimic si sa ma bucur de cele 10 degete pe care le am la maini....
Sa continuam cu ce am inceput:
PESTI, zodia pestilor Alte nume: PISCES (in limba latina, preluat si in limba engleza)
Zodie feminina de apa, predominant emotionala, psihica, guvernata de planeta NEPTUN, planeta care sporeste imaginatia, intuitia, simtul premonitiei, sensibilitatea, receptivitatea, dar si naivitatea, influentabilitatea, nehotararea, obsesiile, lipsa de simt practic, maniile, depresiile, idealismul
Nativul in Pesti este impresionabil si compasiv, bland si amabil, visator si idealist. Cel nascut in Pesti este prea sensibil la influentele si nevoile celorlalti, incat ar fi capabil de adevarate sacrificii pentru cei care ii cer ajutorul, exagerand chiar in aceasta privinta. Este omul care e capabil sa se dedice o viata binelui altuia fara sa il intereseze propria bunastare. Compasiunea sau afectiunea pentru ceilalti este fara limite la Pesti. Are o fire foarte schimbatoare, cu toane si capricii, cu mari modificari de dispozitii de la o clipa la alta, de aceea nu se poate baza nimeni pe el. Nu e in stare sa spuna adevarul crud in fata ci o face cu multa discretie si subtilitate, disimulandu-se in spatele multiplelor masti sau personalitati pe care le poate dezvolta. Este un om fragil de felul sau, nu este foarte rezistent la boli, dar cel mai sensibil punct este sistemul nervos, care poate fi adeseori victima bolilor sau dependentelor de tot felul (inclusiv vicii). Pestele doreste sa fie mereu in preajma cuiva: partener de viata, familie, prieteni, pentru ca nu suporta singuratatea si simte in permanenta nevoia de a fi de ajutor. Poate avea talente deosebite in domeniul artelor dar si in domenii ce necesita calitati de vindecator. Are tendinta de a se ingrijora excesiv de mult pentru unele probleme, ceea ce poate naste tendinte spre paranoia sau manii intense. Se poate rupe cu totul de realitate si sa traiasca intr-o lume utopica, fiind semnul cel mai visator dintre toate. Pentru ca e mereu cu gandul dus, traind intr-o lume rupta de realitate, poate rata sanse importante in viata de zi cu zi si poate suferi mari deziluzii cand va intelege realitatea.
Despre cei nascuti sub constelatia Pestilor traditia se spune ca obtin onoruri prin ei insisi, se ridica prin arte, stiinte sau literatura. Devin populari prin succesul operelor lor. Pestii confera o anumita neliniste, o nemultumire de sine care indeamna la refacerea operelor incepute; nativii sint inclinati spre pesimism. Poseda o dubla natura, foarte greu de descifrat. Au un spirit drept, puternic, partici­pativ, poetic si contemplativ, moravuri convenabile, inclinati spre placeri, orgoliu. Vointa este ferma, dar schimbatoare, despotica, dar cu blandete, autoritara, fara tiranie. Caracterul prudent, greu de apropiat, discret si cu umor. Tendinta spre zeflemism, uneori chiar caustici, dar intotdeauna spirituali si fara rautate. Se emotioneaza greu, se calmeaza la fel de greu, dar dupa ce se razbuna, nu pastreaza ranchiuna. Indemanare, vioiciune, vigilenta. Persoana nascuta sub semnul Pesti sau cu Ascendentul in Pesti, se afla sub influenta planetei Neptun (guvernator traditional) care o face blanda, visatoare, imaginativa si influentabila. Daca acea persoana intreprinde o cercetare spirituala, ea se plaseaza sub influenta lui Pluton, ca guvernator esoteric si ierarhic ajutand-o sa-si dezvolte sensibilitatea, gandirea pozitiva, creativitatea si calitatile parapsihice.
PESTII simbolizeaza firea mistica si devotamentul. El este in permanenta consumat de contradictii ce-l sfasie si care il fac sa fie sovaitor si nehotarat in actele sale. Aparent linistit, in realitate se framanta intens si continu. Desi inspirat si cu bune idei, lipsa de energie, consumata in numeroasele sale ezitari, il va impiedica sa fie prea activ si sa aiba prea multe initiative, ceea ce-i va da adesea un sentiment de frustrare.Inclinati spre lenevie si confort, uneori vor traversa lungi perioade de indolenta si de apatie. Au gustul luxului si uneori vor fi fara scrupule in a-l obtine, atat de mare este fascinatia pe care acesta il exercita asupra lor. In general, sunt rezervati si timizi si trebuie sa depuna mari eforturi pentru a deveni mai expresivi si implicit mai bine evaluati de catre ceilalti. In general Isi cresc copiii cu dragoste si intelegere, insa au tendinta de a fi prea indulgenti si de a-i rasfata. Sunt copii linistiti, care nu vor face probleme parintilor, mai ales daca acestia vor stii sa-i fereasca de traumatisme care le pot marca viata. Este bine de asemenea sa nu vina in contact cu scene violente sau sa li se povesteasca lucruri pe care fantezia lor nelimitata le pot amplifica si ii pot speria. Nu se poate spune ca este dotat cu o inteligenta exceptionala, dar este foarte constiincios, atras de studiu si isi impune singur obligatia de a invata pentru a nu isi dezamagi parintii.Fara o prea mare vitalitate, e preferabil pentru sanatatea lor sa fie tinuti in apropierea apei (zodia Pestilor e un semn de apa). Iubesc natura, florile si dovedesc o deosebit de mare atractie pentru caini. Au tendinta de a manca prea mult si trebuie paziti sa nu se ingrase, si feriti de unele afectiuni ale aparatului digestiv.
Semnul pestilor, sugerand doi pesti tragand in directii opuse, arata sfarsitul unui ciclu si inceputul altuia, cele doua cicluri fiind unite. Ideograma semnului, alcatuita din doua semiluni opuse, simbolizeaza fuziunea totala a tuturor tendintelor in toate planurile, exterior si interior. Pestii indica sfarsitul iernii, cand influxurile sale se disperseaza. Este dezghetul, samanta fiind gata sa tasneasca din pamant.
Calitatile zodiei: compasiune, mister, receptivitate, intuitie, sacrificiu, senzitivitate, devotament, interiorizare, impresionabilitate, inspiratie, misticism, credinta, superstitie, imagine, clarviziune, imaginatie, sensibilitate.
Defectele zodiei: nehotarare, visare, iluzie, suferinta, auto-compatimire, pasivitate, lene, abandon, renuntare, nesiguranta, influentabilitate, credulitate, naivitate, lipsa de spirit practic, lipsa de realism, idealism, melancolie, depresie, tradare, fuga, instabilitate, deruta, pesimism, negativism, neputinta, teama, panica, timiditate.
Verbul caracteristic: A crede. CRED.
Sanatate: Nativiul din zodia Pesti este predispus la infectii si afectiuni ale picioarelor, în special ale gleznelor. Intestinele sunt, de asemenea, sensibile. Socurile sufletesti pot duce la depresii si dereglari fizice.
Aspect fizic: statura mijlocie, constitutie slaba si bolnavicioasa, fata larga, ten palid si mat, par castaniu, ochi cenusii, privire rece, permanent par putin somnorosi. Diferentele apar prin aspectele si pozitiile palnetare.
Flori: Pestii sunt foarte delicati si sensibili. Ei cred in dragostea pura. Poti sa le oferi un buchetel de "Nu ma uita", ca simbol al dragostei.Le plac florile violete si albastre:Nufar, Clementine, liliac, orhidee, feriga, salcie, violetele, iris.
Macabru: Potrivit unor cercetări recente, indiferent de abilităţile unor persoane de a conduce un vehicul, semnul zodiacal poate influenţa în mod decisiv riscul de a comite un accident. Un studiu întreprins pe un eşantion de 100.000 de americani, timp de şase ani, a relevat faptul că nativii din Balanţă sunt cei mai predispuşi la accidente, urmaţi de cei din zodia Peştilor. La polul opus se situează persoanele născute în Gemeni şi în Leu, care riscă foarte puţin să devină victimele unor accidente.
Cadouri: Incaltaminte, articole pentru baie, costum de baie, prosop, halat de baie, cosmetice de baie, articole de scufundare sau de inot, articole de pescuit, carti de poezie, articole cu tenta religioasa (icoane, cruciulite, carti de rugaciuni), aparat foto, album foto, picturi, tablouri, vacante la mare, muzica romantica, lenta, de meditatie, de relaxare, cutii cu lacat sau inchizatori, papuci de casa, pijama, pat, canapea, articole pentru pat (asternuturi, plapuma etc), bauturi fine, pahare sau recipiente pentru lichide (vaze), parfumuri, instrumente muzicale, aparatura muzicala, casete, cd-uri, flori, parfumuri misterioase, romantice, marine, talismane sau amulete norocoase, carti de povesti, invitatie la un restaurant in afara orasului, intim, retras sau cu specific marin, vestimentatie in nuante de vleu deschis, bleumarin, violet, vernil, obiecte din cositor, obiecte ce reprezinta pesti, scoici, mamifere acvatice, pasari de apa, pisici, broaste, lebede, broaste testoase, ursi, delfini, foci, pesti, betisoare, parfumuri sau esente de aloe, mar, gardenii, lamai, liliac, crin, trandafir, nufar, plante de apa, opium, canabis, bijuterii sau obiecte din metalul si pietrele semi-pretioase caracteristice.
Vestimentatie: Se imbraca discret, nu vor sa iasa in evidenta cu nimic, de aceea uneori vestimentatia lor nu atrage privirea. Prefera hainele comode, care le inspira intimitate. Prefera hainele cu nota romantica, deci pot fi un pic demodati. Le plac hainele din alte veacuri, dar uneori prefera sa incerce hainele in deplina izolare, facand parada modei numai pentru ei, nu au curajul sa imbrace ceva mai indraznet in afara casei. Se leaga mult de trecut, incat sunt capabili sa poarte haine de acum 10 ani numai pentru amintirile care ii leaga de acea haina, tot asa cum ar fi in stare sa imbrace rochia bunicii. Atractia cea mai mare o arata fata de incaltaminte, sunt in stare sa aiba zeci de perechi de pantofi, cizme, acestea fiind accesoriile vestimentare carora le vor arata cea mai mare atentie, pentru ca daca au o incaltamninte buna si frumoasa in picioare, in rest pot purta orice. Hainele lor trebuie sa arate bine, imaginea exterioara este importanta, dar sa fie modesta si discreta. Uneori pot afisa o vestimentatie lalaie, larga, lunga, pentru ca nu ii intereseaza prea mult hainele. Le place vestimentatia de plaja, deci vor pune mai mult accent pe cum arata cand se duc la mare decat cand merg pe strada, costumul de baie fiind una din articolele vestimentare preferate. Culorile recomandate pentru a-si amplifica energiile sunt albastru deschis, bleumarin, violet, vernil.
Spatii prielnice: Incaperile preferate in casa sunt dormitorul, baia. Locuri prielnice: se simte bine in locuri retrase, departe de ochii lumii, la expozitii foto, la spital, la seri de poezie, la pescuit, la biserica, in statiuni de odihna, la bar, in spatii izolate, la mare, in preajma apelor, lacurilor, marii, izvoarelor, fantanilor, piscinelor. Zone benefice: vestul tarii, vestul orasului, in camere cu ferestre spre vest. Sa plaseze patul cu capul spre vest. Tari/Orase specifice: Portugalia, Spania, Sevilla, Ierusalim, Varsovia.
Sunete specifice: Muzica lenta, de relaxare, de meditatie si auditie, muzica religioasa, sunetul de apa curgand, susur de izvoare, sunet de valuri. (nu numai)
Profesii: Asistent medical, psihiatru, pictor, consilier, fotograf, pescar, petrolist, spion, poet, scafandru, pedagog, laborant, psiholog, artist, preot, pastor, profesiuni in medii retrase, cu acces limitat (inchisori, spitale, azile, manastiri), profesiuni umanitare, de ingrijiire, compasiune.
Alimente: Are nevoie de lichide, bauturi calde, alimente calde, peste, alimente oferite de apa, cafea, ceaiuri, sucuri, mancare din carne din zona membrelor inferioare ale animalelor (picior de pui, copite etc), mancare fiarta, lamai, ceai de musetel.
Pietre caracteristice: Acvamarin, Agat albastru, Ametist, Azurit, Chihlimbar, Citrin, Coral, Crisolit, Cristal de stanca, Fluorina, Hematit, Hiacint, Jad, Jasp, Lapis Lazuli, Opal, Opal de foc, Peridot, Perla, Piatra lunii, Piatra sangelui (Heliotrop), Safir albastru inchis, Turcoaz, Tumalin. Talisman norocos: Ametist. Recomandabil: PIETRE ALBASTRU INCHIS SAU VIOLET
Punct cardival caracteristic: vestul
Anotimpul caracteristic: toamna
Perioada din zi caracteristica: amurgul
Simtul cel mai dezvoltat: gustul
Numere norocoase: 2, 6, 7
Culorile energizante: ALBASTRU DESCHIS, BLEUMARIN, VIOLET, VERNIL
Metal caracteristic: cositor
Ziua cea mai buna: joi
Asta pentru a sti fiecare, cum v-ati potrivi cu mine :))))).....
Compatibilitati cu alte zodii: EXCELENTA (100%) - Pesti, Rac, Scorpion, BUNA (80%) - Taur, Capricorn, DELICATA, RISCANTA (60%) - Gemeni, Sagetator, DIFICILA, DAR INTERESANTA (50%) - Fecioara, DIFICILA, CU DATORII KARMICE (20%) - Balanta, Leu, NERECOMANDABIL (10%) - Berbec, Varsator
Si legat de tot de aspectul asta.... cine vrea sa stie cum iubesc pestii, pot citi mai mult....
Cam atat ar fi mai important, eu zic ca e destul pentru a vedea ce e bun si ce nu la zodia mea.... fiecare are plusuri si minusuri.... important e ca nu totul mi se potriveste in totalitate.... daca sunteti "socati" :D de ceva din ce e scris aici astept comentarii, la care o sa raspund.... pentru a va lamuri.... si pentru a ma cunoaste mai bine....

Baia

Ce faci cand toaleta te cheama cand esti departe de casa, servici, sau alte locuri unde ar putea fi utilizata (gen casa lui Paul :D)... cand vezica iti spune ca acum e momentul.... cand nu te mai poti gandi la altceva decat: sa nu functioneze fantana aia arteziana, sa nu li se faca sete tocmai acum alora si sa bea in fata mea, sa nu am drum pe langa lac sau rau..... si alte ganduri chinuitoare....
Ei bine.... ce faci?.... intri in primul hotel din cale, preferabil 3 stele, acolo sti ca toaleta e bine ingrijita, e curata, miroase frumos.... si te intrepti spre receptie cu gandul sa se termine repede conversatia.... iar apoi te dai interesat de costul camerelor, dar fiind un hotel de 3 stele spui cu regret ca nu iti permiti, e si criza, mai bine mai colinzi orasul in cautare de preturi mai rezonabile.... Bineinteles la finalul discutiei vine si intrebarea mult asteptata: "nu va suparati, unde este toaleta?".... vine si raspunsul binevoitor: "la capatul coridorului".... sa fi sigur ca nu deranjezi in vreun fel: "pot sa beneficiez de functionalitatea ei?"... receptia: "desigur"..... asta ai asteptat de fapt, de la intrare, dar pentru a nu parea un intrus trebuie sa fi interesat :D... iar dupa terminare, multumesti si saluti politicos, parasind incinta.... revenind la treburile tale

Ciocolata

Cum se imparte o ciocolata la 3 membri de familie?..... evident in 4... sigur va intrebati de ce?.... poi, remember, my sweet, little, inocent, dog.... Oricum nu are rost sa o impartim in 3 ciocolata ca va primi cate o mica portie de la fiecare, catelul zic.... asa ca am hotarat acum sa o impartim in 4, cum se cuvine, egal, frateste.... stau putin si ma gandesc, cutulica e mai mic, de ce are portie la fel ca noi?... dar dupa cum am spus, stau putin si ma gandesc, pentru ca nu trebuie mult timp sa-ti dai seama ca el e alintatul number one.... si cum privirea lui cerea extraportie, a mai primit o bucata si din partea alocata mie....
Catelul meu tine mult la silueta noastra, la sanatatea noastra, la toate ale noastre... papa el tot... :D Iar noi, alta data....