duminică

O campanie Vodafone..... şi câteva "ştiaţi că"...

Nu sunt pe reţeaua aceasta, dar îmi place campania şi plus de asta ne oferă câteva informaţii frumoase pe care poate nu le ştiaţi....
Despre telefoanele mobile:
  1. Metalele şi plasticul din componentele telefoanelor pot fi refolosite în producţia de telefoane noi sau în alte industrii precum cea farmaceutică.
  2. Telefoanele şi acumulatorii conţin elemente preţioase precum: platină, aur, argint, paladiu, cupru, nichel, cadmiu, litiu.
  3. Componentele telefoanelor sunt inofensive atâta vreme cât fac parte din telefon, însă aruncate la întâmplare pot fi periculoase. Un singur acumulator de telefon mobil, aruncat într-o piscină de dimensiuni obişnuite, poate polua toată apa din acea piscină.
  4. 80% din populaţia lumii nu are acces la un telefon. Vodafone Group colectează anual de la clienţii săi din toată lumea peste un milion de telefoane. 30% din telefoanele colectate sunt recondiţionate şi revândute pe pieţele din Africa şi Asia, iar 70% sunt reciclate pe materiale componente.
  5. Odată cu aderarea la UE reciclarea deşeurilor electrice şi electronice este obligaţia fiecăruia dintre noi şi în România.
  6. Vodafone Group a strâns, în 2008, 1,82 de milioane de telefoane, din 16 ţări în care se desfăşoară astfel de programe de colectare şi reciclare a telefoanelor şi accesoriilor.
Despre hârtie şi plastic:
  1. La fabricarea hârtiei reciclate se foloseşte cu 30-55% mai puţină energie decât la fabricarea hârtiei din lemn.
  2. Plasticul folosit în România pentru obţinerea de ambalaje a depăşit cantitatea de 90.000 de tone anual? Peste 66% din producţia de plastic serveşte obţinerii ambalajelor de tip PET (sticle din plastic).
  3. Plasticul nu este un deşeu biodegradabil. Pentru descompunerea unei singure sticle sunt necesare mai multe sute de ani.
  4. Prin reciclarea unei singure sticle de plastic economisim suficientă energie pentru funcţionarea unui bec de 60W timp de 6 ore.
  5. 1 tonă de hârtie reciclată înseamnă că: 17 copaci au fost salvaţi de la tăiere, s-au economisit 4.102 kWh şi 26.000 litri de apă, iar 27 Kg de substanţe poluante nu au mai fost eliberate în atmosferă.
  6. Un singur copac absoarbe o tonă de dioxid de carbon de-a lungul vieţii sale.
  7. Umbra unui copac poate să reducă consumul de aer condiţionat cu 10%-15%.
  8. Pentru a produce hârtie reciclată se consumă cu 90% mai puţină energie.
  9. 40% din deşeurile aruncate de oameni anual sunt reprezentate numai de hârtie.
  10. Fiecare tonă de hârtie recuperată eliberează aproximativ 2,5 metri cubi din spaţiul destinat depozitării deşeurilor.
  11. Din 100 tone hârtie colectată se pot replanta 30 ha de padure.
  12. Sticlele din plastic pot îmbrăca oamenii. După ce sunt colectate, PET-urile sunt tocate, spălate cu apă caldă şi detergent şi transformate în fulgi curaţi, ca nişte cristale. În această formă, sticlele din plastic ajung la fabricile de fibră textilă, unde sunt transformate în fibre şi astfel vor fi prelucrate pentru a deveni tricouri, camaşi sau pantaloni.
  13. Cu fiecare tonă de plastic reciclat se economisesc între 700 şi 800 kg de petrol brut.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu