luni

Idei la care ar trebui sa ne gandim.....

Am primit si eu de undeva.... nu mai stiu de unde.... am gasit-o prin calculator ai m-am gandit sa impart cu voi.....
"Orice se intampla in viata este spre binele nostru... asa ca inceteaza sa-ti mai faci griji pentru viitor si uita trecutul!
Dupa evenimentele de la 11 septembrie, o firma a invitat membrii ramasi ai altor firme care fusesera afectate de atentate sa imparta spatiul de birouri ramas disponibil. La una din intalnirile de dimineata, seful serviciului de securitate a spus povestile acelor oameni ramasi in viata... si motivele lor au fost toate lucruri "MICI". Asa cum probabil ati mai auzit, directorul firmei a supravietuit in ziua aceea fiindca fiul lui incepuse gradinita. Un altul a ramas in viata fiindca iesise sa cumpere gogosi. O femeie a intarziat la serviciu fiindca nu sunase ceasul desteptator. Un altul a pierdut autobuzul. Un altul si-a murdarit hainele cu mancare la micul dejun si a trebuit sa se schimbe. Altuia nu i-a pornit masina. Unul s-a intors sa raspunda la telefon. Copilul altuia nu a fost gata la timp pentru a fi dus la scoala. Altul nu a gasit un taxi. Exemplul care i-a uimit pe toti a fost al unui om care se incaltase cu o pereche de pantofi noi in dimineata aceea. Pe drum spre serviciu l-au ros pantofii si s-a oprit la farmacie sa cumpere leucoplast. De aceea este in viata astazi.
Acum, cand ma intepenesc in trafic, pierd un lift, ma intorc din drum sa raspund la telefon... adica toate acele lucruri marunte care ma enerveaza, ma gandesc ca probabil acela este locul in care Dumnezeu vrea ca eu sa ma aflu in acel moment... Data viitoare cand dimineata ta pare ca incepe prost, cand copiii se imbraca prea incet, nu gasesti cheile masinii, prinzi toate semafoarele pe rosu, nu te simti suparat sau frustrat.
Dumnezeu este la datorie, datoria de a veghea asupra ta."
Desi nu sunt cuvintele mele, doar de acum, plus primele doua randuri..... mi se pare chiar interesant.... e bine sa mai reflectam din cand in cand si sa ne gandim ca intotdeauna dupa ploaie vine soare, dupa rau vine bine.... si aceste lucruri alterneaza.... roata se tot invarte si dai mereu cand de bine cand de rau.... trebuie sa treci prin toate.... dar nu trebuie sa uiti niciodata sa zambesti... pana acum cateva luni nu era atat de important zambetul pentru mine, cel putin nu al meu, ma bucuram intr-adevar cand cineva imi zambea, dar nu ma gandeam ca si eu as putea bucura macar o persoana cu zambetul meu.... acum am observat ca nu bucur o singura persoana cu zambetul meu, ci destul de multe, si asta ma implineste.... si cum e normal trebuie sa-i multumesc unui prieten foarte bun ca m-a ajutat sa vad importanta zambetului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu